EEN NIEUWE TAAL LEREN

Het is niet altijd gemakkelijk voor anderstaligen om een nieuwe taal te leren. Voor sommige gaat het snel en voor anderen echt langzaam. Dat hangt ervan af hoe ze de tijd voor de taal investeren.
Als ze zich in de les thuisvoelen, met de nieuwe woorden en uitleg kunnen ze de leerstof goed onthouden en ook de vragen goed kunnen beantwoorden. Dit maakt de les heel plezant en interessant. De leerkracht geeft de les op een tempo waarop iedereen kan volgen. Soms hebben ze moeite met het verstaan van de leerstof  wanneer een leerkracht iets uitlegt. Een van belangrijk moment tijdens de les is wanneer de leerkracht naast haar computer gaat om een film te laten spelen of om een opdracht te geven.
Alle studenten worden rustig en geconcentreerd omdat ze de vragen gaan beantwoorden. Wanneer het pauze is, bespreken de cursisten over de verschillende opdrachten. De ene heeftop correcte manier gedaan maar de andere heeft niet de volledige zinnen geschreven. Als een anderstalig  in Antwerpen belandt, is het volgens mij de moeite waard om Nederlands leren . Het is niet altijd gemakkelijk. Het hangt ervan af hoe ze de tijd voor de taal investeren.
Op het einde van een module, leggen de anderstaligen examen af en daarna krijgen ze de uitslagen. Na verschillende module zoals 2.3 kunnen ze bepaalde opleiding beginnen. Het is niet gemakkelijk maar het is mogelijk.Men zegt: als jij wil,jij kan.

Geschreven door : MOISEGLODIE MUNGABA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s